Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Понад 2,5 тисячі львівських родин скористались Програмою енергозбереження у 2018 році

Як інформує прес-служба ЛОДА, упродовж 2018 року межах Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки видали 2 778 кредитів на загальну суму 93,6 млн грн, з обласного бюджету відшкодували – 14,5 млн гривень
Понад 2,5 тисячі львівських родин скористались Програмою енергозбереження у 2018 році

Про це сьогодні, 26 лютого, йшлося під час звіту департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА.

З метою здешевлення кредитів для населення райони та міста області розробили місцеві програми енергозбереження та виділили кошти на відшкодування відсоткової ставки.

Зокрема, упродовж 2018 року в області діяли 8 міських та 15 районних програм енергозбереження у житловому фонді, з місцевих бюджетів додатково залучили 8,6 млн гривень на відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими на впровадження заходів з енергоефективності.

Окрім цього, в обласному бюджеті на 2019 рік для реалізації Програми передбачили 18 млн грн, з яких 17  млн грн – на відшкодування мешканцям області 5%-15% річних відсоткової ставки за отриманими кредитами на придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів, 1 млн грн – на відшкодування тіла кредиту у розмірі 10% (але не більше 25 тис. грн) на встановлення приватних дахових сонячних електростанцій.

Також, як наголосив під час звіту директор департаменту Володимир Лялька торік Львівщина посіла передові позиції у реалізації Державної програми енергоефективності за обсягом залучених кредитних ресурсів на термомодернізацію будівель.

ʺЗа результатами моніторингового звіту Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України торік мешканцями області залучено 523 млн грн кредитних ресурсів на термомодернізацію будівель при середньому показнику по Україні 256,5 млн грнʺ,- зазначив Володимир Лялька.

Довідково:

Програма енергозбереження діє в області упродовж 2006-2018 років. За цей період пільговими кредитами на енергозбереження скористались понад 39,3 тис мешканців області, які залучили понад 615,5 млн грн кредитних коштів. Сума відшкодування з обласного склала 78,1 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ