Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Пора” апелює до Луценка, щоб той звільнив Максимова

Львівська обласна організація ГП «Пора» оприлюднила заяву з приводу вбивства гендиректора ТзОВ «Галімпекс-Склодзеркальний завод» Богдана Дацка.
Текст заяви подаємо нижче:

„Сьогодні в результаті злочинного нападу був вбитий генеральний директор ТзОВ «Галімпекс-Склодзеркальний завод» Богдан Дацко. Це вбивство на фоні ще не розкритої справи замаху на життя директора ТзОВ «Шувар» Романа Федишина, вбивств Степана Сенчука та Ярослава Вовчака свідчить, що підприємці Львова не можуть почуватися в безпеці і надіятись на ефективні дії львівської міліції.
Статистика нерозкритих резонансних злочинів за останній рік на Львівщині вражає та ставить під питання відповідність обласного керіництва УМВС. У даній ситуації залишаються тільки надії, що серійні вбивства не є ознакою кримінального перерозподілу на вседержавному рівні, а бездіяльність керівників львівської міліції не пов’язана із їхньою причетністю до злочинів.
Жодних звітів про розкриття резонансних вбивств чи організацію заходів для попередження злочинів досі не зроблено. Натомість ми все частіше чуємо про зловживання міліціонерів: хабарництво, фізичні розправи (свідченням чого став нещодавній інцидент із побиттям працівниками Шевченківського райвідділу члена обласної політради «Пори» Борщевського О.М.), торгівлю закриттям справ чи банальну бездіяльність. Зрозуміло, що вирішити спалах криміногенної ситуації на Львівщині можуть тільки негайні дії центрального керівництва органів правопорядку. Вочевидь керівництво львівської міліції вирішило, що набагато легше та вигідніше займатись комерцією, використовуючи власні посади, аніж боротись зі злочинністю. В результаті львівська громада дедалі більше втрачає відчуття безпеки.
Львівська «Пора» вимагає від міністра внутрішніх справ Юрія Луценка негайного втручання у ситуацію на Львівщині, оперативного розслідування справ Федишина і Дацка на найвищому рівні забезпечення захисту львівським підприємцям та звільнення з посади керівника УМВСУ у Львівській області Віталія Максимова, як особи що не відповідає займаній посаді”. Повідомляє прес-служба „Пори”.
Нагадаємо, 15 жовтня 2005 року у Львові вчинили замах на життя заступника начальника зміни Рава-Руської митниці Володимира Полуситка, якого обстріляли поблизу власного помешкання, 29 листопада 2005 року біля Брюховицького кладовища кілер розстріляв екс-голову Львівської ОДА Степана Сенчука, 20 грудня 2005 року підпалили машину начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Ярослава Вовчака, який від отриманих травм 27 грудня помер у лікарні, 26 жовтня 2006 року неподалік ТзОВ „Шувар” підірвали машину гендиректора ринку Романа Федишина, який йому обійшовся трамвою ноги, однак від вибуху загинула 14-річна дівчинка, яка випадково проходила поруч, і сьогодні, 14 листопада, близько 8.00 біля прохідної ТзОВ „Галімпекс-Склодзеркальний завод”, що на вул. Балабана, 15, розстріляли директора заводу Богдана Дацка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ