Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко і Гройсман мають депутатів за стадо баранів, – громадський активіст

Порошенко і Гройсман знущаються з регламенту роботи Верховної Ради й прагнуть провести проект судової реформи, який суперечить конституції України.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав громадський активіст Тарас Шамайда.

«Ситуація з суддівськими законопроектами однозначна – Порошенкоі Гройсман демонстративно знущаються з судової реформи й регламенту, а депутатів вважають стадом баранів. Втім, підстави так вважати у них є. І будуть доти, доки депутати не натовчуть бодай свого спікера фейсом об регламент», – зазначив активіст.

Тарас Шамайда стверджує, що як сам законопроект Порошенка, так і спосіб, в який він був зареєстрований в Верховній Раді, суперечить законові.

«Ситуація дуже проста: 1. Всупереч існуванню чудового розробленого фахівцями законопроекту 1497 про судову реформу, президент вніс свій проект, який суперечить Конституції і ставить суд в залежність від Банкової. 2. Всупереч закону апарат ВР зареєстрував цей проект не як альтернативний, а під новим номером 1656. Кожен, хто знається на законодавчій процедурі, зрозуміє, наскільки грубе це порушення і чим воно небезпечне», – уточнив активіст.

По-третє, активіст зазначив, що з порядку денного на вівторок зник проект закону про судову реформу Оксани Сироїд, що був основним.

«Всупереч учорашній погоджувальній раді, основний проект сьогодні взагалі «пропав» з порядку денного. Якщо у адекватних депутатів залишилася хоч крапля гідності, вони мають домогтися розгляду проекту 1497, причому першим. А також службового розслідування обставин реєстрації президентського проекту», – Тарас Шамайда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ