Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко: Ми на фінішній прямій щодо повернення 25 полонених

Україна на фінішній прямій щодо умов, строків та процедури звільнення 25 українців, які перебувають на окупованій території Донецької та Луганської областей. Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю телеканалу "Інтер", яке вийшло в ефір 29 травня.

За словами Порошенка, переговори з цього приводу тривають і задіяні усі ресурси української сторони. 

"Включаючи і формат Тристоронньої контактної групи з врегулюванню ситуації на Донбасі і "Нормандський формат", для звільнення 25 українців, які перебувають на окупованій території Донецької та Луганської областей", - зазначив він.

Також президент додав, що штаб, до якого входять дипломати, громадські діячі та співробітники спецслужб, створений свого часу для повернення з Росії в Україну військовослужбовця і народного депутата Надії Савченко, продовжує працювати над звільненням інших українців, які перебувають в ув'язненні у Росії та у заручниках на окупованій території.

Як відомо, Росія утримує у в'язницях 27 українських політв'язнів.

Раніше президент заявляв, що Україна очікує на прогрес щодо звільнення Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка "протягом трьох-чотирьох тижнів".

У свою чергу віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявляла, що до кінця травня "будуть гарні новини щодо ще двох українських політв'язнів у Росії".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ