Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко: патріотичні єпископи УПЦ МП візьмуть участь в об'єднавчому соборі

Президент Петро Порошенко заявив, що в об'єднавчому соборі української православної церкви візьмуть участь патріотично налаштовані єпископи УПЦ МП. Про це він сказав перед подячною молитвою за автокефалію.

"Вселенський патріарх прийняв рішення про автокефалію. Томос буде вручено предстоятелю церкви, гідному, авторитетному, досвідченому владиці, якого обере об'єднавчий архієрейський собор. З благословення Константинопольського патріарха і Церкви-Матері на цей собор зберуться усі єпископи УПЦ КП, усі єпископи УАПЦ і разом з ними, - я вперше на цьому наголошую, - буде і група єпископів УПЦ МП, які між кремлівською зіркою і православним хрестом обрали хрест, а між Україною і Росією обрали Україну", - заявив глава держави.

Президент висловив сподівання, що собор пройде всупереч національній приказці про двох українців і трьох гетьманів.

Нагадаємо, що 17 квітня на зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради президент Петро Порошенко повідомив, що УПЦ КП і УАПЦ підписали звернення до Константинопольського патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію новій помісній православній церкві України.

Пізніше стало відомо, що серед підписантів цього звернення є десять єпископів УПЦ МП.

Предстоятель УПЦ КП Філарет наприкінці вересня заявив, що об'єднавчий собор налічуватиме 41 архієрея Київського патріархату, 12 архієреїв Автокефальної церкви і 10 архієреїв Московського патріархату.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ