Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко підписав закон про захист «Укроборонпрому» від російських компаній

Президент України Петро Порошенко підписав закон про захист діяльності підприємств «Укроборонпрому» від «негативного впливу» російських юридичних осіб, повідомила прес-служба Адміністрації президента України.

В АП інформують, що закон запроваджує заборону на примусове виконання рішень, у тому числі на визнання та виконання рішень іноземних судів, щодо стягнення заборгованості за зобов'язаннями, де кредитором (стягувачем) є юридична особа Росії або юридична особа з іноземними інвестиціями чи іноземне підприємство Росії, а боржником – українське державне підприємство оборонно-промислового комплексу.

Крім того, закон передбачає зупинення вже відкритих виконавчих проваджень і заходів примусового виконання рішень щодо стягнення заборгованості з українських підприємств оборонно-промислового комплексу на користь російських компаній.

Згідно з повідомленням, закон запроваджує заборону на здійснення провадження в справі про банкрутство підприємств оборонно-промислового комплексу за заявами російських компаній або компаній із російськими інвестиціями.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ