Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко сподівається на патріарха Варфоломея в питанні єдиної помісної церкви

Президент Петро Порошенко розраховує на допомогу Всесвітнього патріарха Варфоломея у створенні єдиної Помісної Української православної церкви. Про це він сказав, виступаючи на врочистостях із нагоди Дня хрещення Київської Русі на Владимирській гірці у Києві в четвер.

"Ми знаємо, багато зусиль було докладено його всесвятістю для організації (всеправославного) Собору й дуже радий тому, що він успішно пройшов і прийняв важливі рішення й документи", – сказав президент.

Порошенко зазначив, що Варфоломей молиться за Україну й думає над тим, як допомогти їй у цьому питанні.

"Він єдиний, хто здатен допомогти православним українцям об'єднатися й урегулювати канонічний статус української церкви у структурі світового православ'я", – вважає Порошенко.

Він також додав, що соцопитування свідчать про те, що усе більше православних українців виступають за єдину помісну автокефальну церкву.

Як відомо, 28 липня відзначається День Хрещення Русі-України.

Напередодні Українська православна церква Московського патріархату провела хресну ходу у Києві, через що центр столиці перекривали.

У четвер віряни Української православної церкви Київського патріархату проведуть молебень на Володимирській гірці й урочисту ходу. Поки що перекривати вулиці не планується.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ