Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко спрогнозував компроміс щодо угоди про асоціацію

Президент України Петро Порошенко спрогнозував можливість знайти взаємно прийнятний компроміс між Україною, Євросоюзом та Нідерландами щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною і Європейським союзом.

Підстави очікувати цього дають його переговори з лідерами інституцій та держав-членів Європейського союзу, сказав президент, виступаючи зі зверненням із нагоди Дня гідності і свободи.

За його словами, «саме Євромайдан, Революція гідності і світлої пам’яті Небесна сотня безповоротно визначили європейський вектор України». «Ми рухаємося в правильному напрямку і до правильних цілей», – наголосив Порошенко.

У понеділок, 21 листопада, в Україні відзначають День гідності і свободи в пам’ять про початок того дня 2013 року Євромайдану після того, як тодішня влада України відмовилася підписувати Угоду про асоціацію з Європейським союзом.

Процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, яку підписала вже нинішня влада в Києві, загальмувався через результати референдуму в Нідерландах у квітні цього року, коли більшість його учасників висловилися проти ратифікації цієї угоди з боку Амстердама. Якщо Нідерланди все ж відхилять ратифікацію, угода, включно з зоною вільною торгівлі, як припускають, буде діяти між Україною і 27 іншими членами Євросоюзу. У ЄС дають знати, що мають ближчим часом знайти вихід із цієї ситуації – можливо, шляхом ратифікації угоди Нідерландами з якимись застереженнями, які будуть стосуватися цієї країни.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ