Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко відповів на петицію про захист традиційних сімейних цінностей

Президент України Петро Порошенко у відповідь на петицію, яка набрала понад 25 тис. голосів, доручив Кабінету міністрів опрацювати питання прийняття загальнодержавної стратегії захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби АПУ.

За Конституцією України Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина; забезпечує проведення політики у сферах соціального захисту, освіти, науки і культури; розробляє і здійснює загальнодержавні програми економічного, науково-технічного, соціального і культурного розвитку України (пункти 2-4 статті 116 Конституції України).

“Я звернувся до Прем’єр-міністра України з пропозицією доручити відповідним центральним органам виконавчої влади спільно з науковцями, фахівцями, представниками громадськості провести системний аналіз реалізації державної сімейної політики в Україні та внести в установленому законодавством порядку відповідні узагальнені матеріали і пропозиції щодо розв’язання наявних проблем у цій сфері”, — цитує слова Президента прес-служба АПУ.

Глава держави також доручив уряду опрацювати питання прийняття загальнодержавної стратегії захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні. При цьому, додав він, після проведення цієї роботи уряд має повідомити про це на своєму офіційному сайті.

Нагадаємо, петиція Президенту України щодо захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї набрала 25 тисяч голосів. 

Петицію було розміщено 8 лютого 2018 року громадянином Віктором Танцюрою.

У петиції автор просив Президента: 1) звернутися з посланням до народу України та посланням до Верховної Ради України щодо підтримки, захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні; 2) розробити та видати указ Президента України про загальнодержавну стратегію захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні; 3) з метою захисту і розвитку інституту сім’ї та підвищення моральності українського суспільства розробити та внести до Верховної Ради як невідкладний законопроект про заборону пропаганди і популяризації різних видів девіантної статевої поведінки й антисімейних ідей, у тому числі, у формі так званих “маршів рівності”, “прайдів”, “гей-парадів”, “фестивалів квір-культури”, тематичних матеріалів у засобах масової інформації.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ