Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко йде на вибори з Гройсманом, Яценюком і Аваковим, - Бутусов

Вчора, 27 лютого, в кулуарах, заявили про створення нової передвиборної коаліції між БПП і Народним Фронтом. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

За словами Бутусова, до коаліції увійшли Петро Порошенко, Володимир Гройсман, Арсеній Яценюк, Арсен Аваков.

«БПП і НФ збираються йти єдиним фронтом на президентські і парламентські вибори. Кандидат на президентські вибори - Порошенко. Главою списку на парламентські намір стати Гройсман», - пише він.

Бутусов зазначив: «Домовленість не випадково зроблена перед прес-конференцією - президент серйозно побоювався, що головною темою його рідкісної зустрічі з журналістами стануть суперечності у владі, які показують слабкість і вразливість його позицій.

Петро Олексійович чотири роки намагався ліквідувати будь-який вплив НФ, і провів чимало піар-кампаній, спрямованих на дискредитацію і зачистку своїх опонентів. Але в підсумку Порошенко вирішив стати коаліційним президентом.

Рейтинг Юлії Тимошенко грізно нависає над президентським. Яценюк і Аваков для Тимошенко не вороги, і їх можливий крен в напрямку лідера БЮТ зробив би виборчу кампанію президента вкрай складним завданням. Застосування адмінресурсу на виборах без нейтрального ставлення МВС і при відсутності підтримки фракції НФ в принципі неможливо.

На тлі суперечностей з НФ захиталася і сама президентська команда. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зрозумів, що питання політичного виживання слід взяти в свої власні руки, і почав будувати свій власний політичний проект. Символічно, що своє політичне плавання Гройсман розпочав з того, що призначив своїм прес-секретарем директора телеканалу "Еспрессо", що належав до недавнього часу Яценюку і Авакову - з якими президент до останніх днів перебував в жорсткому конфлікті. Гройсман вирішив діяти самостійно. І без урахування його позиції президент також йти на вибори не може.

Конфлікт всередині влади серйозно посилює можливості опозиційних лідерів. І ці тенденції викликали величезне занепокоєння у Порошенка і його найближчих соратників. Вони побачили в цьому, звичайно, не власні помилки і хаотичність президентської політики, а підступи всюдисущої Тимошенко.

Але говорити про те, що створена хоч трохи стійка схема взаємодії, поки рано. Уже не перший раз БПП і НФ про щось домовляються. Систему роботи тільки належить побудувати.

Головним політтехнологом штабу Порошенка на виборах буде вихованець Черновецького Сергій Березенко. Тобто людина, яка звикла оперувати не смислами, а кількістю нагодованих гречкою бабусь.

Начальником штабу буде глава адміністрації президента Ігор Райнін.

Олександр Турчинов, якого готували на пост начальника штабу, за нашою інформацією, очолювати штаб Порошенка не буде, і з РНБО не піде.

Райнін і Березенко за своїм масштабом впливу навряд чи зможуть самі організувати виборчу кампанію. Ні БПП ні НФ не мають розвинених партійних структур, вони повністю розчинилися у владі. Управління виборами треба буде будувати зверху. При цьому розуміючи, що слабка владна вертикаль сама по собі на президента працювати не буде через низьку дієздатність і керованість».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ