Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Порошенко запевнив Супрун у своїй підтримці

Президент Петро Порошенко заявив, що не має права коментувати судове рішення про тимчасову заборону Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, але запевнив її у своїй підтримці.
Про це він сказав під час виступу на щорічному прийнятті компаній-членів Американської торгівельної палати в Україні, повідомляє Укрінформ.

“Я хотів висловити свою позицію як Президента стосовно сьогоднішнього судового рішення. Хочу наголосити, що я як Президент коментувати рішення суду за законом не маю права. Хочу наголосити на тому, що пані Супрун має повну підтримку Президента України”, - підкреслив глава держави.

Він також зазначив, що Супрун є громадянкою України відповідно до його указу.

“Хочу наголосити і нагадати, що питання громадянства належить до виключної компетенції Президента України. Я нещодавно мав зустріч із пані Уляною і наголошую: пані Уляна є громадянкою України відповідно до указу, який підписав Президент України Петро Порошенко про надання їй українського громадянства”, - заявив він.

Порошенко додав, що цінує зусилля, докладені, у тому числі, Уляною Супрун разом з урядом і парламентом задля запровадження медичної реформи.

Він також подякував за допомогу в питаннях запровадження сільської медицин.

“Значною мірою успіхи, коли України піднялася зі 153-го місця в рейтингу Doing Business на 71-ше, і ми продовжуємо рухатися далі — це досягнення нашої спільної команди”, - зазначив Президент.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

У Кабінеті міністрів заявили, що оскаржуватимуть це рішення.

Як повідомлялося, 1 лютого до Окружного адміністративного суду міста Київ надійшов позов від народного депутата Ігоря Мосійчука до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо підписання розпорядження про тимчасове покладання на Супрун виконання обов’язків міністра охорони здоров’я. Позивач оскаржує призначення Супрун рішенням КМУ, а також невнесення на розгляд Верховної Ради подання про призначення міністра охорони здоров’я. Мосійчук просить суд зобов’язати Гройсмана внести відповідне подання до парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ