Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посла рф викликали до польського МЗС

У Міністерстві закордонних справ завершилася зустріч з російським послом, якого викликали на 10 годину ранку.

Заступник очільника Міністерства закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що Польща розцінює слова владіміра путіна як провокацію. Водночас вона засуджує таку експлуатацію історії. У Міністерстві закордонних справ завершилася зустріч з російським послом, якого викликали на 10 годину ранку.

Виклик посла є реакцією на вчорашню промову владіміра путіна, який під час зустрічі з Радою безпеки Кремля заявив, що Польща відновила свою незалежність завдяки зусиллям Сталіна. Вчора путін заявив, що нібито західні землі Польщі є «подарунком радянського диктатора». Він додав, що нібито Польща прагне втрутитися в Україну і відібрати частину території для себе.

«Я представив нашу тверду позицію, зазначивши, що такого роду псевдоісторичні аргументи є діями, які Польща розцінює виключно як провокацію. Ми засуджуємо подібні спроби ревізії історії. Ми засуджуємо використання цього для пропагандистської діяльності, для гібридної війни», — додав він.

«Сталін був військовим злочинцем, винним у смерті сотень тисяч поляків. Історична правда незаперечна», — написав учора (21 липня) прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький у твітері й оголосив про виклик російського посла до МЗС. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ