Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Постачання до Азербайджану транспортних літаків Ан-178 - найперспективніший проект

Президент України Петро Порошенко та Президент Азербайджанської республіки на спільній прес-конференції повідомили, що сьогоднішні переговори у Баку були результативними, практичними і змістовними. Сторони обговорили розвиток співробітництва у сферах економіки, енергетики та транспорту, військо-технічної, гуманітарної та політичної співпраці, взаємодію в рамках міжнародних організацій.

Президенти України та Азербайджану домовилися про посилення торгово-економічної співпраці між державами

14 Липня 2016 - 13:03

Глава Української держави подякував Азербайджану за гостинність. Петро Порошенко високо відзначив результати засідання Ради Президентів, наголосивши, що це є важливим у нинішніх реаліях – коли з’являються нові спільні виклики світовій безпеці, гібридні загрози у регіоні, глобалізується економічна взаємодія, зростають міжлюдські контакти.

«Відносини наших держав потребують нової динаміки. Ми разом маємо адекватно реагувати на світ, що стрімко змінюється. І сьогодні ми досягли домовленості про необхідність модернізації стратегічного партнерства між Україною та Азербайджаном і окреслили конкретні завдання для її реалізації», – підкреслив Президент.

Петро Порошенко зазначив: «Сьогодні, коли економіка України почала зростати та динамічно розвивається Азербайджан, ми маємо величезний потенціал взаємовигідного співробітництва». У свою чергу Ільхам Алієв повідомив, що за результатами переговорів була дана низка доручень. «Не сумніваюсь, що в результаті виконання доручень наші країни стануть ще ближчими одна до одної, і збільшиться товарообіг між ними», – наголосив Президент Азербайджану, додавши, що нинішній рівень товарообігу не задовольняє дві країни. Він зазначив, що його країна має великий експортний потенціал, а український ринок представляє інтерес.

За словами Петра Порошенка, одним з найбільш перспективних проектів є постачання до Азербайджану українських транспортних літаків Ан-178, а в майбутньому – спільне виробництво цих літаків, в тому числі на території Азербайджанської Республіки. «Успішна реалізація цього проекту дозволить українським виробникам створити умови для активного розвитку нових ринків», - зазначив Президент України.

В ході переговорів також була дана низка доручень щодо реалізації спільних інвестиційних проектів, а також доручено ще раз переглянути інвестиційний потенціал обох країн.

«Візит Президента Порошенка до Азербайджану є дуже важливим на цьому етапі наших двосторонніх відносин. Не сумніваюсь, що ми матимемо прекрасні результати на майбутнє, які зблизять наші народи», – резюмував Ільхам Алієв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ