Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Потрібно створити громадські ради при СБУ і Генпрокуратурі України – Олег Заверуха

«16 грудня громадська рада при УМВСУ у Львівській області вперше буде проводити прийом працівників міліції, які мають певні скарги щодо професійної діяльності в органах міліції. У разі необхідності чи бажанні кожному міліціонеру, який звернеться з якимось тривожним повідомленням про діяльність самих працівників міліції, гарантується конфіденційність», – повідомив співголова громадської ради при УМВСУ у Львівській області з питань дотримання прав людини Олег Заверуха.
   За його словами, створення громадської ради при УМВСУ у Львівській області було одразу підтримано керівником Віталієм Максимовим, який дуже позитивно оцінив ідею створення такої ради при своєму управлінні.
 Перше засідання членів громадської ради відбулось 10 листопада цього року. «За час нашої роботи поступило 12-15 заяв, 7 з яких уже розглянуті і результати передані особисто керівнику УМВСУ у Львівській області», – зазначає Олег Заверуха.
«Ми домагаємось створення таких рад при Прокуратурі Україні і СБУ та при всіх обласних осередках цих силових структур. Головна проблема в тому, що люди не знають, куди можна скаржитись на працівників міліції, прокуратури, якщо її права були порушені при затриманні, незаконному утриманні у СІЗО чи вибиванні свідчень», – зазначає активіст громадянської мережі «Опора» Тарас Гаталяк. «Мене непокоїть ситуація, що склалась у нас з правоохоронними органами, які провокують різні справи, виконуючи план по розкриттю злочинів, отримують за це нагороди, але реально не ведуть розслідувань. Людина, на жаль, не є основною цінністю у державі, а лише виступає як інструмент», – зазначає відповідальний секретар Громадської ради при УМВСУ у Львівській області Тарас Гаталяк.
Нагадаємо, 11 грудня активіст Громадянської мережі „Опора” Тарас Гаталяк оголосив триденне сухе голодування на знак протесту проти порушення працівниками міліції своїх прав при розслідуванні сфальсифікованої кримінальної справи про «друкування фальшивих молдавських лей з метою дестабілізації економічної та політичної ситуації в Республіці Молдова» та проти порушення прав людини в Україні. Своїм  голодуванням Тарас Гаталяк вимагає негайно припинити незаконне кримінальне розслідування проти нього, переглянути вирок Малиновського суду міста Одеси і скасувати його і створити спеціальну слідчу комісію з представників центрального апарату СБУ, Генеральної прокуратури України, РНБО та представників громадськості для всебічного та об’єктивного розслідування справи із провокацією про фальшиві молдавські леї проти України. «Дотичними, на мою думку, до фальсифікації кримінальної справи проти мене є співробітник Служби інформації і безпеки Молдавії Станіслав Рогульський, начальник слідчого відділення Одеського управління СБУ Олександр Марунченко, слідчі слідчого відділення Одеського управління СБУ Максим Огороднійчук та Юрій Відов, співробітник Львівського управління СБУ Петро Павлюх і прокурор Одеської області Ганна Зайцева», – заявляє Тарас Гаталяк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ