Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Повітряні Сили спростували заяву генсека НАТО про початок навчання українських пілотів на F-16

Українські пілоти ще не почали проходити навчання на винищувачах F-16, попри заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Про це на брифінгу сказав речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

"Я чесно кажучи, не знаю, що мав на увазі (Столтенберг — ред.). Можливо, це десь у заяві є труднощі перекладу. Тому що беруться заяви різних керівників і виривається з контексту. Ми вже не раз говорили, що це процес непростий і він розтягнутий", — сказав Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил наголосив, що командування України хоче, щоб пілоти вже зібралися, поїхали на навчання та повернулися якнайшвидше. Але поки що в цьому питанні є лише стан готовності.

"Просто всі дуже цього хочуть, тому постійно оновлюють інформацію, що пілоти нібито "ось-ось поїхали й скоро приїдуть". Чекатимемо, щоб поїхали скоріше", — сказав Ігнат.

Нагадаємо, перед черговим засіданням Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг подякував союзникам за ініціативу з тренування українських пілотів на винищувачах F-16, зауваживши, що їхня підготовка вже розпочалася.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ