Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Працівника податкової покарають за неподання декларації

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно працівника Державної фіскальної служби за неподання декларації. Про це сьогодні, 8 лютого, повідомило Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Вперше в Україні у середу, 8 лютого, Головне слідче управління ГПУ до суду направило обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, а саме умисне неподання суб’єктом декларування декларації.

Зокрема старший слідчий з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань ДФС, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, достовірно знаючи про те, що в строк до 01.11.2016 зобов’язаний подати щорічну декларацію за 2015 рік та декларацію у зв’язку з припиненням діяльності умисно їх не подав.

Крім того, він обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, у тому, що він з використанням наданої влади та службового становища вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 10 тис доларів США за повернення вилучених речей, документів та арештованих паливно-мастильних матеріалів у кримінальному провадженні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ