Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Працівників управління статистики у Львівській області вакцинували від кору

Сьогодні, 16 січня, близько 20 працівників Головного управління статистики у Львівській області вакцинували від кору. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

“Наші працівники належать до певної групи ризику щодо інфекційних захворювань, оскільки вони контактують з людьми з багатьох підприємств, організацій міста та області. І так як сьогодні є спалах кору, ми проявили ініціативу вакцинуватись, і департамент охорони здоров’я Львівської ОДА делегував до нас лікарів”, - зазначила начальник Головного управління статистики у Львівській області Світлана Зимовіна.

За словами медиків, станом на сьогодні, 16 січня, у Львівській області на кір захворіли 92 особи, з них 58 дітей. Вакцинування є єдиним способом захистити себе від кору.

“На Львівщині спостерігається спалах кору. Захворювання небезпечне своїми ускладненнями, це запалення легень і енцефаліт. Ми використовуємо бельгійську вакцину, при її введенні в організмі людини формуються антитіла, які дозволяють вберегтись від вірусу і не захворіти, навіть якщо у колективі є хворі”, -  розповіла лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

“Обов’язкові щеплення проти кору проводять дітям, яким 1 та 6 років, згідно з календарем профілактичних щеплень. Дорослих зазвичай не ревакцинують, але на сьогодні, коли спостерігаємо спалах, є рекомендація Міністерства охорони здоров’я України усіх людей, які народились після 1956 року одноразово вакцинувати проти кору, люди, які народились раніше, як правило хворіли кором”, – додала Наталія Тімко.

За її словами, вакцинація не потрібна людям, які хворіли на кір або мають  документально підтверджені 2 дози вакцини проти кору.

Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації закликає мешканців Львівської області не нехтувати безпекою та здоров’ям та робити вакцинацію від кору. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ