Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники ДБР викрили керівництво підприємства які ухилялись від сплати податків

За матеріалами ДБР судитимуть власника та директора підприємства, яке ухилилось від податків на мільйони гривень. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо власника та директора приватного підприємства з Тернопільщини, яке ухилилось від сплати податків на 32 млн гривень. Обвинувальний акт направлено до суду.

Підприємство ввозило в Україну тютюнову сировину на пільгових умовах, однак після зміни законодавства втратило такі преференції. Податкова виявила на підприємстві несплату до бюджету акцизного податку та податку на додану вартість на 32 млн грн. Однак комерсанти, замість сплати боргу, ліквідували підприємство, а усе майно та обладнання перереєстрували на інше товариство, аби уникнути арешту активів.

Директора підприємства обвинувачують в умисному ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України), а засновника – у пособництві в умисному ухиленні від сплати податків (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України).

Накладено арешт на майно фігурантів вартістю 10 млн гривень – квартири у Тернополі та Києві, автомобіль та корпоративні права підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ