Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники МНС Львівщини підбивають попередні підсумки шкоди, завданої буревієм

210 населених пунктів знеструмлено, сім дерев поламано, припинення живлення мережі залізниці – лише частина наслідків спричинених негодою на Львівщині – зазначила „Гал-іnfо” Іванна Галушко, працівник Центру пропаганди ГУ МНС України у Львівській області.
Сильні пориви вітру на йорданський святвечір близько 22 години спричинили пошкодження високовольтної лінії 110 кВ на перегоні Сколе – Лавочне Сколівського району. У звязку із цим припинилось живлення контактної мережі залізниці. У результаті на цій ділянці рух потягів здійснювався за допомогою тепловозів із затримкою. Це потяги сполученням Москва–Ужгород, Вінниця–Ужгород, Ужгород–Чернівці, електропотяг Львів– Лавочне. Станом на 6 годину 30 хвилин для забезпечення руху поїздів на аварійній ділянці колії задіяні п’ять тепловозів.
Рятувальники МНС за нічної пори доби 18 січня здійснили сім виїздів на розрізання дерев, що впали на проїжджу частину у м. Львові за адресами вул. Пекарська, вул. М. Кривоноса, вул. Листопадового Чину, вул. Антоновича та у смт. Винники на вул. Стуса, а також у м. Стрий на вул. Шептицьких.
Оперативно-диспетчерська служба оперативно-координаційного центру Головного управління МНС України у Львівській області того ж таки дня отримала повідомлення про те, що в м. Сколе за адресою вул. Данила Галицького, 56 поривами вітру зірвало дах будинку культури «Бескид». Руйнування відбулось на площі близько 280 м кв. Конструкції даху впали на пішохідну доріжку. На щастя в результаті падіння загиблих та травмованих немає. Сколівські рятувальники розібрали зруйновані конструкції даху та огородили місце пригоди.
З 22 години 18 січня у зв’язку аварійним відключенням. електропостачання НПК «Карпати» в с. Козьова Сколівського району припинено подачу нафти на ділянці магістрального нафтопроводу від ЛВДС «Броди» до республіки Словаччини. Причина припинення електропостачання – аварійне відключення двох електропідстанцій 110/10 кВ. Вже 19 січня керівництво нафтопроводу офіційно попросило допомоги в Головного управління МНС України в області для якомога швидшого відновлення роботи підприємства і подолання наслідків негоди.
Станом на 6 годину ранку 19 січня в зв’язку з погіршенням погодних умов без електропостачання на території області залишились 174 населені пункти повністю та 36 частково у Городоцькому, Жовківському, Буському, Кам’янко-Бузькому, Мостиському, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Сокальському, Дрогобицькому, Жидачівському, Сколівському, Стрийському, Турківському районах. Для проведення аварійно-відновлювальних робіт залучено 20 бригад та 25 одиниць техніки «Львівобленерго».
Хочеться сподіватися, що це останні наслідки стихії, однак прогнози синоптиків не такі обнадійливі. За їх інформацією Львівщину очікує хмарна погода з проясненнями. Дощ та мокрий сніг, вночі та вранці, а в Карпатах сильні опади, місцями гроза. Вночі та вранці на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний 17 – 22 м/с, місцями пориви 25 – 30 м/с. Температура повітря впродовж доби 0 – 5º тепла.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ