Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Право управління «Новороздільським заводом складних мінеральних добрив” перейшло до ФДМУ

Господарський суд Львівської області закрив процедуру банкрутства ВАТ «Новороздільський завод складних мінеральних добрив”, тепер відновлено функції управління підприємством  Фонду держмайна. Про це «Гал-info» повідомила начальник регіонального відділення ФДМУ Наталя Горлач.

  За її словами, Фонд держмайна має отримати рішення суду. А також має бути скликана спостережна рада для того, щоб вирішити питання з інвесторами та подальші дії на підприємстві. Найбільшим кредитором підприємства є компанія «Майнекс», яка інвестувала  4 млн доларів.
 Як повідомляло «Гал-info» з посиланням на повідомлення Фонду держмайна, Господарський суд Львівської області зобов'язав Фонд державного майна України, представника працівників боржника, Миколаївську державну податкову інспекцію Львівської області, Управління пенсійного фонду України в Миколаївському районі Львівської області надати суду письмові пропозиції щодо умов наданої суду мирової угоди (укладена між ВАТ та комітетом кредиторів). Також Господарський суд Львівської області ухвалою від 6 червня по справі №7/308-39/298 про банкрутство ВАТ „Новороздільський завод складних мінеральних добрив” ухвалив: ТзОВ „Майнекс” надати суду перелік майна ВАТ „Новороздільський завод складних мінеральних добрив”, яке бажає набути право власності згідно з умовами плану санації боржника та з урахуванням суми вкладених інвестицій.
   Як повідомляло «Гал-info» з посиланням на начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Ростислава Сороки, зараз російсько-білоруська фірма „Майнекс” повністю погасила  кредиторську заборгованість на підприємстві. Фірма вклала в завод 17 млн грн, які пішли на виплату боргів підприємства. Загалом для відновлення роботи потрібно 1 млрд доларів. „У цьому випадку „Майнекс” може або залучити партнерів, або передати завод новому інвестору. Зараз ведуться переговори з трьома фірмами. Серед них „Єврохім” (Москва), яка володіє родовищем апатитів на Кольському півострові; „Укрфосфати” (Одеса), яка є розпорядником мароканського держборгу; а також „Ферекспо” разом з банком „Фінанси та кредит”, — розповів Ростислав Сорока. 
     За словами начальника Регіонального відділення ФДМУ у Львівській області Наталії  Горлач, в цьому році продаватимуть державні частки акцій 29 львівських підприємств, зокрема і  ВАТ Новороздільський завод складних мінеральних добрив (99,99%).
      «Новороздільський завод складних мінеральних добрив” створений в 2001 році в результаті розпаду підприємства «Сірка».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ