Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники неприбуткових організацій обговорили перспективи розвитку нового виду діяльності - соціального підприємництва

Сьогодні, 12 травня, на базі Українського католицького університету з ініціативи Інституту управління неприбутковими організаціями проходить міжнародна конференція «Соціальне підприємство – можливості та перспективи». На конференцію прибуло понад 90 представників неприбуткових організацій з усієї України, а також міжнародні експерти з Угорщини, Польщі та США.

 Метою конференції є поширення підприємницьких практик управління організаціями для забезпечення життєздатності НДО та вирішення соціальних проблем в Україні. На даний час економіка країни, а особливо малий та середний бізнес перебувають у кризовому стані. На конференції першочергово порушується питання вирішення цієї проблеми шляхом збільшення частки приватних підприємств у соціальній сфері.
Іноземні експерти розкажуть про новий вид – соціальне підприємництво. Відмінність полягає в тому, що соціальний підприємець, надаючи певні послуги або товари споживачу, насамперед повинен дбати про якість, а не про власну вигоду, таким чином виховується суспільна відповідальність. Зосередження уваги на споживачі – головна мета організованої конференції.
Конференцію планує відвідати міський голова Андрій Садовий. Конференція проходить в рамках проекту фонду „Євразія” за фінансування USAID та підтримки мережі громадянської дії UCAN.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ