Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Представниця «Опоблоку» стала заступницею мера Дніпра

Керівник Дніпропетровської міської організації «Опозиційного блоку» Світлана Єпіфанцева стала заступницею мера Дніпропетровська Бориса Філатова. Відповідне розпорядження оприлюднене 9 лютого.

За документом, від сьогодні вона має стати до виконання обов’язків заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів.

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов назвав цей крок компромісом між демократичними й опозиційними силами у Дніпропетровській міській раді. Філатов упевнений, що призначення Єпіфанцевої своїм заступником змусить опозиційні сили працювати, а не блокувати роботу.

29 грудня 2015 року в Дніпропетровську депутати від «Опозиційного блоку» і «Громадської сили» скликали виїзне засідання міськради в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради і обрали секретаря. Ним став керівник «Громадської сили», бізнесмен Загід Краснов. У засіданні брало участь 35 депутатів міськради з 64-х, в основному депутати від «Опозиційного блоку» і «Громадської сили». Це зібрання показало, що в представника «Укропу», мера Бориса Філатова немає своєї більшості в міськраді, відтак будь-яка його ініціатива може бути заблокована.

Сам Борис Філатов підписав рішення міської ради про обрання секретаря, зауваживши, що не може «проігнорувати думку депутатів», хоча «є багато питань до форми, часу і місця проведення сесії».

Рішення про призначення Світлани Єпіфанцевої своїм заступником Борис Філатов анонсував ще на початку січня. Це викликало гостру критику серед активістів – євромайданівців і в соціальних мережах. 

Світлана Єпіфанцева – керівниця міської організації «Опозиційного блоку», депутат міськради. Її називають «правою рукою» Олександра Вілкула, нещодавнього опонента Філатова на мерських виборах, також вона сама була конкуренткою Філатова на останніх виборах до Верховної Ради України по одному з округів міста.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ