Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прем'єр Нідерландів висловив сумнів у ратифікації угоди Україна-ЄС

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що не має оптимізму щодо можливості досягти згоди з питання ратифікації Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною, повідомляє DW.

Рютте пояснив свій песимізм тим, що для досягнення згоди необхідно знайти компроміс між усіма зацікавленими сторонами - в ЄС, Україні та Нідерландах, а також врахувати занепокоєння громадян його країни.

"Рішення потребують більшості в парламенті Нідерландів. Для того, щоб просити моїх колег погодитися, я повинен бути впевнений, що рішення задовольнить усі сторони, але я не маю оптимізму з цього приводу. Час спливає", - сказав Рютте перед початком саміту ЄС в Брюсселі в четвер, 20 жовтня.

Нагадаємо, на консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з ЄС проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці. Явка становила 32% при необхідних 30%. Юридично результати референдуму не є зобов'язуючими для уряду.

У вересні Рютте заявив, що, швидше за все, уряд Нідерландів не ратифікує Угоду про асоціацію між ЄС і Україною, враховуючи результати референдуму. В адміністрації Порошенка визнали таку заяву Рютте передвиборною.

30 вересня, перебуваючи з візитом в Ізраїлі, Порошенко провів переговори з Рютте, під час яких сторони обговорили доповідь про MH17, антиросійські санкції, а також угоду про асоціацію.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ