Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прес-офіцери ЗС США та Канади зустрілися зі студентами-журналістами

1/3
На базі факультету журналістики Львiвського нацiонального унiверситету iменi Iвана Франка відбулося засідання круглого столу на тему: «Робота спеціалістів зі зв’язків з громадськістю армій США та Канади у демократичному суспільстві». Просвітницький захід для студентів 1-3 курсів було організовано представниками Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України за участі американських та канадських спеціалістів зі зв’язків з громадськістю, професорсько-викладацького складу. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Як зазначив завідувач кафедри теорії і практики журналістики професор, доктор історичних наук Іван Крупський такі зустрічі є важливими, адже дають можливість молодому поколінню представників «четвертої влади» сформувати певну базу знань щодо взаємодії із представниками армійських прес-служб.

–​ Ми знаємо, що армійське середовище є досить специфічним: з певними обмеженнями в подачі інформації, дотриманням режиму таємності тощо. Саме тому в майже усіх арміях світу є військовослужбовці, яким надано право спілкуватися з представниками громадськості та ЗМІ для інформування суспільства.

У свою чергу офіцери зі зв'язків з громадськістю капітан ЗС США Скотт Кун та капітан ЗС Канади Дерек Рейд розповіли студентам про свою роботу та поділилися власним досвідом щодо співпраці із представниками засобів масової інформації. Детально поінформували про підготовку інформацій та шляхи їх розповсюдження, акцентували увагу на тому, що в їхніх арміях не забороняється солдатам спілкуватися з пресою, навів заохочується.

–​  Однак, у нас до таких спікерів є і свої вимоги – фаховість, межі компетенції, правдивість наданої інформації. Ми дуже ретельно слідкуємо за тим, аби опублікована інформація відповідала б дійсності, – зазначив капітан Скотт Кун.

Під час неформального спілкування іноземним спеціалістами було задано чимало цікавих та глибоких за змістом запитань. Зокрема, молодь цікавилася тим, яким чином подати інформацію аби вона не виглядала свідомою пропагандою, чи є межа гуманності під час опису ворога, яким чином збирати та оприлюднювати інформацію під час бойових дій аби не зашкодити своїм військам.

Через брак часу багато запитань залишилося без відповіді, тож було досягнуто домовленості про те, що гості нададуть, за потреби, на них відповіді за допомогою електронного листування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ