Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент очікує розгляду змін до Конституції на позачерговій сесії Верховної Ради

Президент очікує розгляду змін до Конституції щодо децентралізації на позачерговій сесії Верховної Ради. Повідомили в прес-службі Президента України.

Президент Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада не зволікатиме із розглядом змін до Конституції щодо децентралізації та підтримає їх на позачерговій сесії.

«Думаю, що ключову увагу на позачерговій сесії буде приділено реформі щодо децентралізації – передачі повноважень територіальним громадам та скорочення відстані між людиною та владою. Маємо збільшити вплив громади на владу», – сказав Президент, спілкуючись із журналістами. Глава держави висловив сподівання, що парламентарії найближчим часом визначаться із датою проведення позачергового пленарного засідання.

Петро Порошенко зазначив, що у Верховній Раді є достатньо голосів депутатів для ухвалення змін до Конституції у частині децентралізації, і подякував політичним силам Парламенту за підтримку.

Президент підкреслив, що збільшення повноважень і відповідальності місцевої влади є актуальним напередодні місцевих виборів. «Надзвичайно важливою складовою для реформування країни є делегування повноважень на місця, де люди будуть мати можливість вирішувати, куди їм витрачати гроші, яким чином забезпечувати ефективне та прозоре прийняття рішень щодо розвитку тих чи інших територій, а також збільшення відповідальності місцевої влади», – зазначив Петро Порошенко.

Президент також висловив сподівання, що Конституційна комісія доопрацює зміни до Конституції у частині судової гілки влади, а Парламент підтримає їх. «Це те, чого найбільше люди вимагають і що є найактуальнішим щодо реформування. Право на справедливий суд є ключовим елементом захисту прав людей, покращення інвестиційного клімату та забезпечення верховенства права», – підкреслив Глава держави.

Крім того, Глава держави також назвав важливим питанням для Верховної Ради зняття недоторканості депутатів та судів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ