Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Польщі Лех Качинськи у Львові вшанував пам’ять українських та польських вояків та Івана Франка

Президент Республіки Польща Лех Качинськи під час візиту до Львова відвідав Личаківський цвинтар. На цвинтар кортеж президент увійшов не з головного взоду, а з входу на вулиці академіка Банаха, звідки він пройшов до пам’ятника польським воякам, які загинули під час польсько-української війни 1918-1919 років, де спільно з віце-прем’єр-міністром України В’ячеславом Кириленком поклав квіти до могил. Лех Качинськи прихилив коліно до розташованого на одній з могил цвинтаря меча-шербця на якому свого часу приступаючи до влади присягали на вірність Польщі королі Речі Посполитої.
Після цього президент Польщі спільно з віце-прем’єр-міністром України В’ячеславом Кириленком поклали квіти до могил вояків УГА, які загинули під час польсько-української війни 1918-1919 років а також до могили українського письменника Івана Франка. Після цього президент Польщі через головний вхід Личаківського цвинтаря вийшов з території цвинтаря.
Лех Качинський перебуватиме у Львові один день, його неофіційний візит присвячено урочистостям з нагоди 350-ї річниці обітниці короля Яна Казимира V, яку він дав у Львівському кафедральному соборі під час польсько-шведської війни, коли майже вся територія Польщі була окупована Швецією.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ