Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент провів зустріч з представниками Ради Європейської баптистської федерації

1/3
Президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками Ради Європейської баптистської федерації. Про це інформує офіційне інтернет-представництво Президента України.

Президент зазначив, що нині Україна протистоїть агресії Росії на сході, країна-агресор незаконно анексувала частину нашої території на Донбасі та Крим, велика кількість українських громадян постраждала від агресивних дій цієї країни. Глава держави подякував представникам баптистських церков за молитву за мир в Україні. «Ми потребуємо цієї молитви», - зазначив Петро Порошенко.

Глава держави також наголосив, що світове співтовариство підтримує позицію України щодо запровадження миротворчої місії ООН на окупованих територіях, в тому числі і на непідконтрольній частині українсько-російського кордону.Президент подякував представниками Ради Європейської баптистської федерації за їх поїздку на схід України, де вони мали можливість на власні очі побачити наслідки, які спричинила російська агресія.

«Ми розцінюємо ваш візит в Україну, як візит солідарності та єдності з українським народом у дуже складні часи», - сказав Глава держави та особливо подякував за активну гуманітарну діяльність цієї організації.

Президент підкреслив, що агресія Росії проти України призвела до численних жертв серед українських військових та мирного населення, серед яких є в тому числі невинно вбиті у 2014 році російськими терористами баптистські священики.

Президент наголосив на важливості донесення до світового співтовариства правди про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, про утиски, від яких потерпають віруючі на цих землях, та висловив сподівання на підтримку з боку Ради Європейської баптистської федерації. 

Він підкреслив, що Україна послідовно дотримується загальновизнаних міжнародним та вітчизняним законодавством принципів відокремлення церкви від держави та невтручання у внутрішні справи релігійних організацій.Глава держави також подякував за величезні зусилля, які докладає ця організація для налагодження ефективної координації між християнським церквами. «Разом з тим ми всіляко сприяємо налагодженню та поглибленню міжконфесійного порозуміння, опрацюванню ефективних механізмів його впровадження в суспільне життя», - зазначив Петро Порошенко.

В свою чергу, Президент Всесвітнього баптистського альянсу Пол Мсіза подякував Президенту України за підтримку релігійних свобод українців. Він також наголосив на важливості відзначення в Україні 500-річчя Реформації.  

«Ми стоїмо поруч з українцями. Ми робимо все, щоб прийшов мир в Україну. Вчора ми відвідали лінію розмежування і бачили багато людей, серця яких розбиті, які живуть в страху. Ми молимося за них, молимося за мир в Україні», - сказав Пол Мсіза.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ