Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент ратифікував Конвенцію про охорону архітектурної спадщини Європи

Глава держави підписав Закон України №165-V «Про ратифікацію Конвенції про охорону архітектурної спадщини Європи», прийнятий парламентом 20 вересня 2006 року з ініціативи Президента України – повідомляє сайт Президента України.
 Законом ратифіковано Конвенцію про охорону архітектурної спадщини Європи, метою якої є забезпечення і зміцнення охорони архітектурної спадщини. Конвенція передбачає правові процедури охорони архітектурної спадщини Європи, серед яких заходи, необхідні для запобігання спотворенню, руйнуванню або знищенню об'єктів нерухомої культурної спадщини, що охороняються, надання державними органами фінансової допомоги для підтримки в належному стані та реставрації архітектурної спадщини, що знаходиться на їх території, відповідно до національної, регіональної та місцевої компетенції та в межах наявних коштів.
Нагадаємо, в Україні є три об’єкти, котрі перебувають під охороною ЮНЕСКО: Софія Київська, Києво-Печерська Лавра та історичний центр Львова включно із собором святого Юра.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ