Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент розпочав офіційний візит до Болгарії

Президент України Петро Порошенко розпочав свій офіційний візит до Республіки Болгарія, повідомила прес-служба Президента України.

Програмою візиту передбачені переговори Петра Порошенка з Президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим та Прем’єр-міністром країни Бойко Борисовим.

Планується також підписання низки двосторонніх угод, спрямованих на зміцнення співробітництва між Україною та Болгарією у різних сферах, зокрема, Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про співробітництво в разі виникнення катастроф, Меморандуму між Міністерством молоді та спорту України та Міністерством молоді та спорту Республіки Болгарія про співробітництво в молодіжній сфері та Угоди між Болгарською академією наук та Державним космічним агентством України про співробітництво в рамках космічного експерименту «Іоносат-Мікро» на космічному апараті «Мікросат-М».

Глава Української держави спільно зі своїм болгарським колегою візьме участь у церемонії відкриття пам’ятника Т.Шевченку в Софії та зустрінеться з представниками української діаспори.

Програмою візиту також передбачено відвідання Президентом України поранених українських військовослужбовців, які проходять курс лікування (реабілітації) в Республіці Болгарія, та ознайомлення з роботою лікарні «Калероя» Військово-медичної Академії Міністерства оборони Республіки Болгарія (м.Хісаря).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ