Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський призначив керівника нещодавно створеного Центру протидії дезінформації

У п'ятницю, 2 квітня, Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 137/2021, яким призначив керівника нещодавно створеного Центру протидії дезінформації. Його очолила Поліна Лисенко.
фото з відкритих джерел

Про це інформує Офіс Президента на своєму офіційному сайті.

Сама ж Лисенко наголосила, що цей орган створено з метою протидії загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, боротьби з пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами та кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

Що відомо про Лисенко

З відкритих джерел відомо, що кандидат юридичних наук Поліна Лисенко (Чиж) спеціалізується на питаннях антикорупції, кримінальної юстиції та судової реформи. Працювала в Національному антикорупційному бюро України, Офісі Генерального прокурора та Департаменті інформаційної політики та зв’язків з громадськістю «Укрзалізниці». З 2020 року працювала в неурядовій організації «Офіс простих рішень та результатів», де відповідала за напрямок судової реформи.

У 2015 році вона закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права), до 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидат юридичних наук. У 2013 – 2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії. З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України. 

Додатково

У вівторок, 6 квітня, відбудеться представлення Центру протидії дезінформації. Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак презентує роботу Центру представникам дипломатичних місій в Україні, а також експертам і громадським діячам у сфері медіа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ