Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України зустрівся з Віце-президентом Європейської Комісії

Президент України зустрівся з Віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом. Про це повідомили в прес-службі Президента України.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Віце-президентом Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдісом Домбровскісом.

Глава Української держави та Віце-президент Європейської Комісії обговорили необхідність посилення тиску на Кремль, зокрема для повного виконання російською стороною Мінських угод, зупинення повзучої анексії Азовського моря, звільнення всіх українських військовополонених, повернення окупованих територій.

Президент України привітав запланований візит Валдіса Домбровскіса до українського Приазов’я та звернувся до Віце-Президента Єврокомісії з пропозицією щодо розробки ЄС спеціального пакету соціально-економічної допомоги цьому регіону.

Співрозмовники також обговорили стан реалізації Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом щодо Четвертої програми макрофінансової допомоги Україні в обсязі 1 млрд євро.

Віце-Президент Єврокомісії високо оцінив зусилля Президента та Уряду України у впровадженні політичних та соціально-економічних реформ та запевнив у продовженні всебічної підтримки України з боку Європейського Союзу на шляху перетворень та імплементації Угоди про асоціацію.

Глава держави нагородив Валдіса Домбровскіса орденом князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня «за значний особистий внесок у розвиток співробітництва між Україною та Європейським Союзом, вагомі заслуги у відстоюванні державного суверенітету і територіальної цілісності, підтримку реалізації реформ та євроінтеграційного курсу України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ