Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент зобов'язаний піти на діалог

Сьогоднішня влада підперта палицями спецназу і закрита телевізором. Про це в ексклюзивному інтерв'ю «Комерсант-Україна» заявив лідер «Третьої Української Республіки» Юрій Луценко.

Коментуючи силове протистояння влади мирним демонстрантам, екс-міністр внутрішніх справ зазначив: «Увесь ланцюжок дій влади проти демонстрантів є роботою проти них. Мені здається, це очевидно і українцям, і міжнародним спостерігачам».

За його словами, влада «знає, що глибоко неправа. Вона сама знає, що глибоко зненавиджена». «Насправді сьогоднішня влада, як писав історик Ключевський, «сидить на багнетах, прикрита газетою», - зауважив Луценко.

«У влади немає інших відповідей, крім насильства і брехні. Ні, ще є підкуп. І на більше вона не здатна. Тому вимагати від неї логіки, яка б нас не дивувала, вимагати від неї дій, які не будуть переконувати весь світ в авторитарності української влади, неможливо», - упевнений політик.

Луценко вважає, що одним з інструментів для виходу із ситуації, що склалася, міг би стати круглий стіл. «У будь-якій країні мільйонний мітинг автоматично призводить до переговорів влади з опозицією. У нас же відбулася його імітація», - констатував лідер ТУР.

Політик вважає, що президент зобов'язаний домовитися з опозицією. «Я не знаю, чи може він собі це дозволити. Але я впевнений, що якщо він все ще президент України, а не губернатор Малоросії, то він зобов'язаний виходити на формат переговорів. Яких - це його питання. Якщо президент думає про країну і, скажемо прямо, про свою безпеку, про майбутнє своєї сім'ї, він зобов'язаний вести переговори», - резюмував Юрій Луценко.

3republic.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ