Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президентський літак евакуював з Австрії до України 33 українців

Як повідомили у прес-службі Глави держави, Президентським літаком евакуювали 33 українці, які не змогли виїхати з Австрії.
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Літак Президента України доправив з Австрії до Міжнародного аеропорту ʺБориспільʺ (Київ) 33 українці, які не могли самостійно повернутися на батьківщину через закриття кордонів у зв'язку з карантином.

За дорученням Глави держави спецборт вирушив до Відня для евакуації українських громадян, серед яких – 18 жінок, п’ятеро дітей та люди літнього віку.

Перед посадкою у літак пасажирів оглянули медики, був проведений скринінг на ознаки можливого захворювання на коронавірус. На борт були допущені люди без симптомів ГРВІ.

Після прибуття до Києва пасажирів також оглянуть лікарі.

Повернувшись додому, евакуйовані громадяни пройдуть 14-денну самоізоляцію, за порушення якої передбачена відповідальність. На домашній карантин будуть відправлені люди без симптомів ГРВІ та з негативним результатом тесту на COVID-19.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 18 березня, понад 11 тис. громадян України повернулися на Батьківщину з мм. Шарм-ель-Шейх та Хургада. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ