Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президія сесії Львівської обласної ради четвертого демократичного скликання сьогодні перевищила свої повноваження – Микола Горинь

Сьогодні, 19 квітня, президія ЛОР 4-го демократичного скликання перевищила свої повноваження намаганням затвердити склад та квоти від політичних партій у робочій групі для проведення першого офіційного засідання ЛОР 5-го демократичного скликання. Про це під час сьогоднішнього виступу в малому сесійному залі облради акцентував депутат ЛОР 5-го демократичного скликання Микола Горинь. Від політичних партій, що подолали 3%-й бар’єр, поступали різні пропозиції щодо квот у робочій групі. Так само вони не співпадали із затвердженими ЛО ТВК пропозиціями.
Нагадаємо, ЛО ТВК пропонувала у склад робочої групи включити по одному представнику від політичних партій, незалежно від того, чи входили вони у політичний блок. Депутат ЛОР 4-го демократичного скликання Михайло Ваврин (ВО „Батьківщина”) наголошував на тому, що в комісію має ввійти по одній людині від політичної партії чи блоку, натомість заступник голови Львівської обласної ради 4-го демократичного скликання Андрій Парубій пропонував партіям, котрі входили в той чи інший блок, мати по одному своєму представнику в робочій групі. Політичні сили УНП, ВО „Свобода” та ГП „Пора” зійшлись на думці, що в робочу групу треба делегувати по два представники від прохідної до ЛОР політичної сили. Цікавою також була пропозиція депутатів ЛОР 4-го скликання Романа Гайдучка стосовно того, що робоча група має формуватись пропорційно – від депутатського представництва в ЛОР. Голова ТВК Ярослав Любенко наголошує, що вирішувати питання квот в робочій групі не є в компетенції президії ЛОР минулого скликання, а запропонував представникам політичних партій в окремому кабінеті в робочому порядку без президії обговорити питання квот та кількості членів робочої групи по підготовці до першого сесійного засідання Львівської обласної ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ