Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Продану оголошено підозру в незаконному збагаченні, - САП

Як повідомили в прес-службі САП, 15.11.2018 року колишній виконуючий обов’язки Голови Державної фіскальної служби України не з’явився на виклики до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для проведення слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.368-2 та ч.3 ст.209 КК України.

Прокурорами двічі у встановленому законом порядку на 8 та 15 листопада 2018 року особа викликалась до САП, однак, на виклики екс-чиновник не з’явився та до теперішнього часу не надав документів щодо поважності причин неявки.

Опубліковані в соціальній мережі заяви про перебування закордоном на лікуванні не знайшли свого підтвердження у передбачений кримінальним процесуальним законом спосіб.

Незважаючи на виклики та запити прокурорів, суб’єктом та його захисниками дотепер не повідомлено ні місця (адреси) перебування, ні назви медичного закладу, де, згідно інформації з соцмережі, він перебуває на лікуванні.

Враховуючи вказані обставини та наявність достатніх даних, зібраних у співпраці з Генеральною прокуратурою за оперативного супроводження ГУ «К» Служби безпеки України, 15.11.2018 року прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури складено та підписано письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 КК України.

На виконання вимог ст.ст.277-278 КПК України забезпечено вручення вказаного повідомлення про підозру у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень.

Колишній посадовець підозрюється у набутті за час роботи на посадах виконуючого обов’язки заступника та Голови Державної фіскальної служби України з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн. грн., за які для його особистого користування придбано низку об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

З метою приховування належності дійсного власника, реєстрація права власності здійснювалась на близьку особу.

Серед придбаних за вказаний період об’єктів:

- 2 квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн. грн.;
- два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн. грн.;
- три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн. грн.

Також слідством перевіряється причетність особи до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Києві та люксових автомобілів.

Сьогодні ж прокурорами САП його втретє викликано для проведення слідчих та процесуальних дій на 10:00 год. 20.11.2018 року.

Кримінальний закон, згідно ч.3 ст.368-2 КК України (набуття службовою особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також передача нею таких активів будь-якій іншій особі, вчиненими службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Водночас інформуємо, що згідно ч.1 ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ