Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Продаж в’язниць: у Мін’юсті розповіли подробиці проекту

У Міністерств юстиції розповіли, що вони виставлять на продаж в’язниці, у яких понад рік не жили засуджені.

“Установи дійсно перебувають у поганому технічному стані. Але ми розуміємо, що покупець навряд чи захоче займатися цими приміщеннями саме як в’язничною інфраструктурою. Скоріше за все, відбудеться зміна їхнього цільового призначення і будуть побудовані нові приміщення”, – сказала заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Вказано, що об’єкти інфраструктури пенітенціарної системи підуть з молотка на електронних аукціонах через майданчик ProZZorro.Продажі. Стартова вартість об’єктів – це їхня балансова вартість. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Мін’юсту.

“На продаж виставлені приміщення, в яких вже щонайменше рік не жили засуджені, а ці установи не функціонували як в’язниці. Вони свого часу були закриті, законсервовані, і наразі їх просто охороняють, обслуговують за рахунок державних коштів, але не як діючі в’язниці”, - цитує пресслужба слова Олени Висоцької.

Зазначається, що всю технічну інформацію про стан, площу приміщень, про земельні ділянки, на яких вони розташовані, в процедурі торгів потенційні покупці-інвестори зможуть отримати як учасники такого аукціону.

“Офіційно торгів по продажу в’язниць ще немає. Наразі ми перебуваємо в процесі підготовки необхідних документів. Але ми завчасно публічно оголошуємо про такий продаж для того, аби, по-перше, якомога більше коло потенційних покупців змогло дізнатись про таку нашу ініціативу і про можливість придбати ці приміщення. А по-друге, для того, щоб торги відбулись на відкритому прозорому аукціоні і державне майно було відчужене за справедливою ринковою ціною”, – додала заступниця міністра юстиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ