Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Продукти, які не можна заморожувати

Майже не існує сімей, які б у своїй морозильній камері не зберігали заморожені продукти, такі як сезонні овочі, м'ясо та інше. Але є певні продукти, які не можна заморожувати.

Йогурт

Якщо ви натрапили на акційний йогурт, купили його у великій кількості і маєте намір його заморозити, то не робіть цього. Складові йогурту зміниться  і це більше не буде такий продукт, який був раніше. Купіть стільки, скільки ви зможете з'їсти доти, доки не вийде термін придатності, пише видання vecernji.hr.

Майонез

Не можна заморожувати майонез по тій же самій причині, що й йогурт, адже структура майонезу після заморожування зміниться. Після розморожування майонезу ви отримаєте масу із грудочками, яку більше не зможете використовувати у їжі.

Огірки

Огірки містять у собі велику кількість води. Вода у огірках під час замороження буде кристалізуватись, а після розмороження огірок буде гнилий.

Кетчуп

Свіжоприготовлений соус чи сік із помідора можна заморожувати, однак кетчуп має довгий термін придатності, близько 2 років. Відтак, немає потреби до експериментів щодо заморожування кетчупу, він буде добрий і без цього.

Деякі свіжі ягоди, для прикладу кавун, також не підлягає заморожуванню з тієї причини, що і у випадку із огірками, але якщо ви маєте намір використовувати кавун для приготування смузі, тоді зміна структури цієї ягоди не є важливою для вас.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ