Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проект Держбюджету України на 2007-й є бюджетом жирування, але певної політичної сили та підконтрольних їй структур – Володимир В’язівський

Народний депутат України, заступник голови ЛОО НСНУ Володимир В’язівський прирівнює проект Держбюджету України на 2007 рік до умов, які діють лише на час воєнного стану. 

  «У мене до цього проекту бюджету є величезні претензії, оскільки уряд пропонує нам, народним депутатам, законодавчо забезпечити обмеження свобод громадян, які передбачені Конституцією, – наголошує Володимир В’язівський. - Уряд Віктора Януковича назвав попередні бюджети бюджетами проїдання, а я вважаю, що пропозиція  Азарова є бюджетом жирування, але певної політичної сили та підконтрольних їй структур. Цей уряд навіть не намагається втримати бюджет по соціальних та економічних нормах хоча б на тих рівнях, що були за попередніх урядів, а проводить скорочення і приписує гроші нібито на розвиток».
 За словами В’язівського, урядом внесена пропозиція збільшити мінімальну заробітну плату на 12% і це при очікуваній інфляції 13%: «Так, як це розуміти? Невже урядовці займаючись збідненням громадян витягують таким чином гроші на розвиток?».
 Нардеп зазначає, що у проекті бюджету закладено порушення Конституції в частині зміни податкового законодавства та ліквідації багатьох соціальних норм: «Ще жоден попередній уряд не дозволяв собі регулювати податкову базу, закладаючи відповідні норми в Держбюджет. Відповідні зміни мають відбуватися через прийняття відповідних законопроектів. Крім того, грубо порушуються норми соціального захисту громадян, скасовуються пільги та знижуються суми виплат певним категоріям громадян, зокрема пенсіонерам. Тут порушується ціла низка статей Конституції».
 Щодо фінансування обласних бюджетів, то Володимир В’язівський наводить факт фінансування львівської міліції. Згідно з його словам, уряд для львівських міліціонерів виділяє 118 млн грн і це за умови, що лише на виплату зарплат працівникам цієї сфери потрібно було би виділити 165 млн грн. і це не зважаючи на те, що не передбачені кошти на транспорт, канцелярські приладдя та решта іншого необхідного управлінню внутрішніх справ, - повідомила Гал-інфо прес – служба «Нашої України»

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ