Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Профільний комітет Ради підтримав звернення про звільнення Супрун

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав звернення до Кабміну щодо звільнення в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун із займаної посади, - Еспресо.
Про це повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

3 квітня Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я більшістю голосів схвалив проект Постанови Верховної Ради України №5642 про звернення до Кабміну щодо звільнення з посади в.о. міністра охорони здоров’я та висловив їй недовіру.

У проекті Постанови в якості причини вказано гостру суспільну напругу, яка виникла у зв’язку із зривом програми державних закупівель ліків у 2016 році, що має ознаки службової недбалості.

"Я підтримала проект постанови, але хочу зауважити, що приводів для звільнення - набагато більше, і треба розібратися, що стало причиною катастрофи в медицині - професійна непридатність в.о. міністра чи свідома урядова політика, адже роботу уряду в частині охорони здоров’я також було визнано Комітетом незадовільною", - зазначила Богомолець.

Зазначається, що співавторами проекту постанови є співголова фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул і депутат від Опоблоку Ігор Шурма.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ