Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Профспілки Львівщини вимагають повернути їм майно надане радянською владою

Делегати IV Конференції ОПЛ звернулися до Президента, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, України, ФПУ та Європейської федерації профспілок щодо непорушності права власності.

Як зазначено у зверненні, профспілка вимагає скасувати накладений судом арешт із обмеженням права на використання приміщень, які у 1949 році за погодженням на найвищому рівні владних структур держави та з метою часткової компенсації раніше забраних приміщень від профспілок, рішеннями Львівської обласної ради та виконавчого комітету міської ради Обласному профспілковому об’єднанню передано будівлю на проспекті Т.Шевченка у м.Львові.

Зазначимо, що під час конференції, на якій прийняли текст даного звернення, було також переобрано голову Об’єднання профспілок Львівщини. На посаді і далі залишився Роман Дацько.

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, права власності на Будинок профспілок, що на просп. Шевченка в центрі Львова. Через махінації реєстратора будівля, вартістю понад 150 млн грн, незаконно перейшла у приватну власність. 

Ще одне з профспілкових приміщень за керівництва того ж Романа Дацька було перереєстроване на нових власників, ТОВ “Австрійські інвестиції”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ