Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прогнози політологів справдилися: Янукович продовжує політику Кучми — Анатолій Романюк

Прогнози політологів справдилися: Янукович продовжує політику Кучми, — переконаний керівник Центру політичних досліджень Львівського національного університету ім. Івана Франка Анатолій Романюк, про це він заявив «Гал-info». За словами Романюка, поїхавши в Росію і заявивши, що більшість підніматиме питання про надання російській мові статусу офіційної, Віктор Янукович лише зробив політичну заяву і зовсім не факт, що він дотримається обіцяного.

 «Коли Віктор Янукович став прем’єр-міністром, багато політологів говорили, що він буде продовжувати  політику Леоніда Кучми, коли той їздив до Росії, робив багато політичних заяв, які, зазвичай, не реалізовувалися на практиці. На жаль, прогнози політологів справдилися, — пояснив Анатолій Романюк. — Хоча, я б не став різко говорити, що Янукович відходить від задекларованого курсу, як це вже встигли сказати багато політиків. Янукович підписався під Універсалом національної єдності, де чітко визначено статус мови. Не треба робити передчасних висновків, а треба почекати, чи вдаватиметься він взагалі до якихось конкретних кроків».
 Нагадаємо, сьогодні 16 серпня, після переговорів із прем'єром Росії Михайлом Фрадковим прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив, що має намір реалізувати передвиборні обіцянки про надання російській мові в Україні статусу офіційної, як тільки його коаліція одержить конституційну більшість у парламенті.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ