Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Прогресу в розслідуванні вбивств на Майдані немає, - Amnesty

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International констатувала, що розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності у 2013-2014 роках у Києві, майже не просунулося, як і справа з притягненням винуватців до відповідальності. Про це йдеться в щорічній доповіді організації, оприлюдненої сьогодні виконавчим директор Amnesty International в Україні Тетяною Мазур.

"За два роки, що минули після Євромайдану, мало що реально зроблено для притягнення до суду правоохоронців, відповідальних за надмірне, непотрібне і незаконне застосування сили", - сказала Мазур.

У звіті нагадали, що у листопаді Генеральна прокуратура повідомила, що триває розслідування понад 2 тис. інцидентів, пов'язаних із Євромайданом, і проти 270 осіб порушено кримінальні провадження. Почався суд над двома колишніми співробітниками спецпідрозділу МВС "Беркут", яких звинувачують у вбивствах 39 протестувальників 20 лютого 2014 року.

Оболонський райсуд Києва засудив 7 грудня студентів Азіза Тагірова і Раміля Ісламлі до 4 років ув'язнення і 4 років позбавлення волі умовно за побиття, викрадення і погрози вбивством до демонстрантів 21 січня 2014 року. "Більше у 2015 році жодних вироків за злочини, пов'язані з Євромайданом, не виносили", - наголошується у звіті.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ