Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокурорка Львівщини ініціює позапланову перевірку у поліції

"Під час перевірки вивчатиметься наскільки своєчасно та повно поліцейські вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинені на території Львівської області злочини", - зокрема повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко.
Прокурорка Львівщини ініціює позапланову перевірку у поліції.

Як зазначила Діденко, нова система оцінки роботи правоохоронців, зокрема, поліції має орієнтуватися на Закон та права людей, а не на відомчу статистику.

Така перевірка стосуватиметься вивчення стану додержання вимог статті 214 КПК України в частині своєчасності внесення відомостей до ЄРДР, повноти і правильності кваліфікації кримінальних правопорушень за заявами та повідомленнями громадян, матеріалами правоохоронних органів.

Зазначимо, відповідно до Наказу Генеральної прокуратури України №51 від 28 березня 2019 року, керівники прокуратур усіх рівнів, структурних підрозділів прокуратур усіх рівнів, їх перші заступники та заступники відповідно до розподілу обов’язків та у межах повноважень, передбачених КПК України, не рідше одного разу на місяць забезпечують проведення вивчення стану додержання органами прокуратури та іншими правоохоронними органами (крім НАБУ) вимог цієї статті.

Однак зараз таку перевірку у поліції розпочнуть позапланово.

«Передовсім зазначу, що нова система оцінки роботи правоохоронців, зокрема, поліції має орієнтуватися на Закон та права людей, а не на відомчу статистику», - наголошує Ірина Діденко, прокурорка Львівської області.

Нагадаємо, сьогодні в соцмережах оприлюднили аудіозапис на якому  жіночий голос схожий на голос керівника слідства області Наталію Харченко, дає вказівки підлеглим, як знизити рівень "негативу" в області. Зокрема Наталія Харченко заборонила вносити в ЄРДР заяви громадян без її особистого погодження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ