Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Проросійські тітушки захопили голову волинської громади, яка переходить в ПЦУ

В селі Бронниця Камінь-Каширського району невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову та секретаря. Вимагають списки людей, які проголосували за те, аби їх церква перейшла в Православну церкву України. Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила місцева жителька пані Галина.

З її слів, в селі зібрали підписи про перехід із Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України. 750 людей проголосували «за», 167 – «проти», або ж не голосували взагалі.

Так як 82% прихожан виступили за перехід в ПЦУ, зібрали сесію сільради, проголосували рішення про перехід та приєднання церкви. Проте це не сподобалось місцевому священнослужителю.

«О 17:40 московський батюшка взяв два десятки людей, схожих на бандитів, приїхав і заблокував голову сільради і секретаря в приміщенні. Вимагають списки тих, хто проголосував за приєднання церкви, а також вимагають скасувати рішення», – каже жінка.

Як повідомив в коментарі ІА Волинські Новини сільський голова Брониці Петро Кошелюк, декількадесят чоловіків на чолі зі священником Сергієм Голодюком заблокували його та секретаря в приміщенні сільради, звинувачуючи в тому, що він сприяє переходу громади в Православну церкву України.

«Вони кажуть, що я підпис поставив за перехід в українську церкву, то значить я сприяю. Але я підписався «за» як громадянин, житель села, а не як голова! Вимагали в мене списки тих, хто проголосував «за», але вони в людей на руках. Домовились, що завтра їх їм покажемо», - каже Петро Кошелюк.

З його слів, поліція прибула до сільради близько 19:00, після чого його та секретаря ради відпустили.

Нагадаємо, сьогодні, 15 січня, президент Петро Порошенко привіз до Луцька Томос про автокефалію та закликав вірян переходити до нової, незалежної української церкви. Також Порошенко заявив, що гарантує захист кожній парафії, яка прийме рішення приєднатись до Православної церкви України.

Волинські Новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ