Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Протести у Франції: Макрон пообіцяв ввести податкові пільги та збільшити мінімальну зарплату

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв скасувати підвищення податків для бідних і малозабезпечених пенсіонерів після масштабних акцій протесту "жовтих жилетів".

Про це він заявив 10 грудня у телевізійному зверненні до нації, передає AP.

Крім того, Макрон заявив, що розмір мінімальної заробітної плати буде збільшено. Французький лідер також пообіцяв скасувати оподаткування понаднормових годин, починаючи з 1 січня.

У своєму зверненні до народу, Макрон заявив, що для відновлення спокою і порядку у Франції будуть використані "всі засоби".

Президент Франції зазначив, що розуміє "гнів і обурення" французів з приводу вартості життя, але засудив насильство на вулицях. За його словами, "ніякий гнів не виправдовує" атаки на поліцію і розграбування магазинів.

Нагадаємо, протести у Франції проти підвищення цін на паливо тривають вже четвертий тиждень поспіль. Невдоволення не вщухло навіть після того, як французький уряд погодився скасувати підвищення цін на паливо і заморозити ціни на газ і електроенергію на 2019 рік - тоді французи стали виступати за підвищення зарплат і пенсій, зниження податків і навіть встановлення більш м'яких вимог для вступу в університети.

Новое время

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ