Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Провідні психіатри Львівщини та начальник ГУОЗ ЛОДА зустрілися з представником ВООЗ і обговорили план допомоги області в галузі психіатрії

Сьогодні, 18 жовтня 2006 року, у Головному управлінні охорони здоров’я ЛОДА відбулася зустріч керівників ГУОЗ ЛОДА та провідних психіатрів області з представником Всеукраїнської організації охорони здоров’я та Бюро цієї організації в Україні доктором Ліліаною Урбіною. Під час зустрічі учасники обговорили план допомоги у розробці Державної цільової комплексної програми розвитку охорони психічного здоров'я в Україні на 2007-2011 роки. Доктор Ліліана Урбіна під час свого перебування у Львові планує ознайомитися з психіатричною службою Львівської області.
 «Я дуже приємно здивована, що у Львові представники влади, чиновники цікавляться проблемами психіатрії, — розповіла Ліліана Урбіна. — А це вже перший крок для проведення змін у цій галузі. Програма розвитку охорони психічного здоров'я діє у шести країнах Європи. В цих країнах ми працюємо над розробкою національної концепції охорони психічного здоров'я населення. В Україні, при Міністерстві вже створена робоча група по створенню такої концепції. Львів є регіоном, у якому можна виправити ситуацію на краще, оскільки я бачу велике бажання чиновників і лікарів».
 «Впродовж останніх років ситуація довкола змін, до яких ми прагнемо в галузі психіатрії набирає достатньо доброї динаміки. Зокрема, це стосується і вироблення толерантної думки у суспільстві і спроби поглибити сприйняття суспільством тих проблем, які мають психічно хворі, а також розвиток тісних контактів з нашими західними партнерами. Впродовж останнього року на Львівщині відбулося кілька знакових подій, які стосувалися принаймні намагань змінити обличчя української психіатрії, які були визначені на Львівщині. Зокрема, це Конгрес, який відбувався за участі польських і німецьких партнерів, а також провідних українських фахівців в галузі психіатрії; також було закладено основу для спільного польсько-українсько-німецького психіатричного товариства», — наголосив начальник ГУОЗ ЛОДА Ігор Герич.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ