Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проводити утеплення житлових будинків тепер можна без дозволів

Як інформують у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, проводити утеплення житлових будинків тепер можна без дозволів.

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Відповідний проект постанови був розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зокрема, тепер для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків (стін, даху, горища, технічного поверху, цоколя чи підвалу) не потрібно отримувати такі дозвільні документи. Це стосується індивідуальних житлових будинків, які належать до об’єктів із незначними (СС1) наслідками, та багатоквартирного житла висотою до 100 м - об’єктів із середніми (СС2) наслідками.

«Раніше, щоб провести утеплення житлового будинку, наприклад, стін, даху чи горища, потрібно було отримувати обов’язковий дозвіл ДАБІ. Це могло затягувати проведення таких робіт на декілька місяців. Тому оновлюючи перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без дозволу і які не потребують введення в експлуатацію, ми включили до нього роботи з теплоізоляції приватних та багатоквартирних житлових будинків», - повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив, що 23 липня 2018 року набрав чинності Закон України «Про енергетичну ефективність будівель» та розпочато діяльність Фонду енергоефективності, що передбачає збільшення об’ємів виконання будівельних робіт із термомодернізації. Крім того, 1 грудня вступили в дію оновлені державні будівельні норми (ДБН) щодо теплоізоляції фасадів (ДБН В.2.6-33:2018 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування»), які, зокрема, передбачають впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів. Проведення таких заходів дозволить українцям заощаджувати до 15% тепла щороку, а для всієї країни ця економія може скласти близько 3 млрд грн за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку.

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №406, якою затвердив Перелік будівельних робіт, що не потребують документів, які дають право на їх виконання та після закінчення яких об‘єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ