Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

При голові ЛОДА створять координаційну раду з питань гендерної рівності

При голові Львівської ОДА створять координаційну раду з питань гендерної рівності — повідомила сьогодні, 11 грудня, на „круглому столі” провідний спеціаліст управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Христина Каута. За її словами, в цю координаційну раду увійдуть провідні львівські фахівці та представники громадських організацій, які займаються проблемою гендерної рівності. Рада слідкуватиме за тим, щоб в нашій області дотримувалися гендерні права в усіх сферах діяльності.
Крім цього, в ОДА можна буде звернутися із скаргою щодо дискримінації осіб певної статі для правого захисту та консультації.
Як додала ж заступник директора департаменту — начальник відділу гендерної політики Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту Раїса Семенець, до нового року регіони мають подати свої пропозиції з питань гендерної політики нашої держави, бо вже з початку 2007 року в міністерство розпочне гендерну експертизу українського законодавства, тобто визначатиме, наскільки наші закони забезпечують гендерну рівність. 
Крім цього, за її словами, з дня на день буде прийнято програму гендерної рівності України до 2010 року, проект якої зараз подали на погодження у Кабінет Міністрів України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ