Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

При відновленні Криму враховуватимуть позицію кримських татар

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук переконана в тому, що під час відновлення Криму після його звільнення від російських загарбників потрібно буде враховувати бачення кримських татар.

Таку думку вона висловила під час заходу "Пам’ятаємо історію – повертаємо територію", присвяченому історії, поверненню та майбутньому кримських татар на півострові, пише Укрінформ

“Ми маємо розглядати відновлення Криму в тому контексті й так, як його бачать його мешканці, кримські татари. Саме таке поєднання нашої української державності та розуміння духу, розуміння та відчуття того, що насправді потрібно півострову і саме його корінному народу кримським татарам. Якщо поєднаємо, то це й буде тим, що не дасть більше ніколи знущатися з нас, вчиняти геноцид і думати, що все це мине безкарно. Ми обов'язково відновимо наш український Крим”, - сказала Верещук.

Вона зазначила те, що звільнення українського півострова активно обговорюється владою. “Дуже багато законопроєктів та ініціатив, які нас ще чекають та у майбутньому будуть прийняті”, - додала глава Мінреінтеграції.

Віцепрем'єр-міністр нагадала й про те, що формування кадрового резерву для деокупованих територій вже розпочинається. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ