Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прибічники Київського патріархату не будуть хрещені, вінчані і поховані, - УПЦ МП

В УПЦ МП відреагували на слова заступника голови Львівської облради про посібник, де буде зазначено, які документи громаді треба підготувати, щоб змінити церковне підданство з Московського патріархату. Інформацію надіслала прес-служба УПЦ МП.

Голова юридичного відділу УПЦ МП впевнений, що оцінку діям чиновника мають дати правоохоронні органи. На думку протоієрея, заяви Володимира Гірняка можуть погіршити міжконфесійні стосунки в регіоні, адже такі заяви порушують міжконфесійний мир, бо не секрет, що на Львівщині мають місце невирішені конфлікти.

Крім того в УПЦ МП зазначили, що чиновник відстоює інтереси певної релігійної організації - УПЦ Київського патріархату.

«Давайте говорити правду. Якщо чиновник закликає переходити від УПЦ, яку він вважає московською до незаконної, невизнаної цілим світом так званої Церкви Київського Патріархату, то він вводить в оману віруючих. І тоді люди мають знати правду про так звану Церкву Київського Патріархату, що ця Церква, куди ви переходите - є незаконною, неканонічною, невизнаною в цілому світі.

Ви маєте право на вибір, але і це треба теж враховувати, що у випадку переходу до КП, ви не маєте Таїнства Причастя, не будете хрещені, будете не вінчані і не поховані», - підкреслив протоієрей Олександр Бахов.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови львівської облради в інтерв’ю одній з радіостанцій заявив, що має намір видати посібник, де буде зазначено, які документи громаді треба підготувати, щоб змінити церковне підданство. Зокрема, чиновник заявляв, що готовий сприяти переходу парафій з-під юрисдикції Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ